Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αντιπαράθεση.

Ζούμε και μεγαλώνεις σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές στην ιστορία του Ανθρώπινου Γένους. Κάτι καινούργιο γεννιέται βαθειά στις καρδιές και τις σκέψεις της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε όλο τον Κόσμο. Κάτι καινούργιο που είναι ασταμάτητο, ό,τι και να γίνει, είναι ασταμάτητο.

Πάντα αναρωτιόμουν μαζί με φίλους, πως αντιδράς σε μια στιγμή κρίσης και έντονης βίας? Βλέπεις, έχουμε εκπαιδευτεί από το σύστημα που ζούμε, να θεωρούμε τη βία ως "φυσική" και "ίδιον" του ανθρώπου. Αλλά σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι έτσι... Εξάλλου, η βία υπήρξε πάντα ο μεγάλος χαμένος στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Ανέτρεξα σε μερικές φωτογραφίες για να συνοδέψουν τα λόγια μου... Είναι εικόνες που δείχνουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις που μπορεί να αντιπαραθέσει κάποιος απέναντι στην πιο σκληρή βία του συστήματος... (ή και άλλων συνθηκών)

όπως τη δύναμη της συμφιλίωσης...

(φωτ. Marc Ribout, Washington, 1967)

...τη δύναμη της δικαιοσύνης...

(φωτ. από το google, πλατεία Τιεν Αν Μεν, Κίνα, 1989)

...τη δύναμη της πνευματικότητας...

(φωτ. Γιάννης Μπεχράκης, πλατεία Ταχρίρ, Κάιρο, 2011)

...ή τη δύναμη της αγάπης...

(φωτ. από το ίντερνετ, Ν.Υ., 2011)

...και αν τα συνδυάσεις όλα αυτά, έχεις αναγνωρίσει τη δύναμη της μη βίας, τη μεγαλύτερη δύναμη με την οποία έχει προικιστεί η ανθρωπότητα, όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν...

Μια νέα εποχή γεννιέται, μαζί με σένα, σε όλο τον κόσμο! Και θα είναι πολύ καλύτερη από την σημερινή, γιατί θα στηρίζεται στη δύναμη της συμφιλίωσης, της δικαιοσύνης, της πνευματικότητας και της αγάπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

networked bloggers

Αναγνώστες