Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

"Σύνταγμα, τώρα!"

3 Σεπτεμβρίου 1843: ξεκίνησε μια επανάσταση από τον λαό, που ανάγκασε τον τότε βασιλιά Όθωνα να παραχωρήσει Σύνταγμα στο Ελληνικό κράτος. Η Βουλή τότε ήταν τα ανάκτορα του βασιλιά και η πλατεία μπροστά τους, απλά ένας κήπος για περίπατο. Οι εξεγερμένοι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί ακριβώς εκεί και με τη διαδήλωσή τους και το δυναμισμό τους, κατάφεραν να εξασφαλίσουν το Σύνταγμα. Έκτοτε αυτή η πλατεία μετονομάστηκε σε "Πλατεία Συντάγματος".

3 Σεπτεμβρίου 2011: οι αγανακτισμένοι πολίτες θα βγουν ξανά σε αυτή την ιστορική πλατεία. Το κτίριο της Βουλής, από καιρό τώρα έχει σταματήσει να τους εκφράζει και φιλοξενεί 300 (συν τους "αυλικούς") άτομα που έχουν άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις από όλους τους υπόλοιπους, αν και το Σύνταγμα δεν λέει κάτι τέτοιο... Επίσης, έχουν (!) το δικαίωμα, μόλις οι 151 από αυτούς αν χρειαστεί, να το παραβλέπουν, να το απαξιώνουν και να το ερμηνεύουν όπως θέλουν. 

Λοιπόν, ήρθε η ώρα που κάθε πολίτης, κάθε άνθρωπος που ζει σε αυτή τη χώρα, πρέπει να διεκδικήσει ξανά τη ζωή του πίσω! Τώρα! Όχι αύριο, ούτε από άλλους.  Από εμάς και σήμερα! Ακριβώς όπως κάνεις εσύ, όταν σε περιορίζω σε ένα μόλις δωμάτιο... 


Ξανά στις πλατείες λοιπόν μετά από !!! Γιατί αυτή τη χρονιά, το σωτήριο (για την κυβέρνηση και άλλους) έτος 2011 μ. Χ., δεν θα βγούμε μόνο στην πλατεία Συντάγματος... Θα βγούμε σε όλες τις πλατείες της χώρας!!! Και δεν θα διεκδικήσουμε Σύνταγμα... Θα διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω!!!




Το ερώτημα, για όσους ακόμα διστάζουν, και για σένα αν τυχόν βρεθείς ποτέ σε δύσκολη κατάσταση, είναι το εξής: Είναι αυτές οι συνθήκες που θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε; Αν ναι, ας επιστρέψουμε στις λοβοτομημένες διαφημίσεις μας... Αν όχι, τότε "ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον Κόσμο" όπως έλεγε και ο Ινδός φίλος μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

networked bloggers

Αναγνώστες