Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Της Χιροσίμας...

...
...
...
...
...και μετά, το κενό....

Έτσι κάπως έχω νιώσει τους τελευταίους 3 μήνες από όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το ένα "σοκ" μετά το άλλο στην κοινωνία μας, όπως σε άλλες χώρες πριν από εμάς.

Υπάρχει σε όλο τον κόσμο μια μικρή μερίδα ανθρώπων (1%) αυτή τη στιγμή που σου γράφω (που ελπίζω να μην υπάρχει ως κοινωνικό ποσοστό όταν θα το διαβάζεις) η οποία απαξιώνει τα πάντα.

Την Υγεία, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Ελεύθερη Πληροφόρηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εργασία, την Ποιότητα Ζωής, τις Βιβλιοθήκες, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον. Όλων μας. Ακόμα και αυτών που πίστεψαν σε αυτούς και τους ψήφισαν.

Απαξιώνουν και την ίδια τη Δημοκρατία. Αλλά αυτό δεν ήταν η κορύφωση, είναι η λογική συνέπεια μαζί με όλα τα παραπάνω.

Γιατί πριν από όλα, έχουν ήδη απαξιώσει την ανθρώπινη ύπαρξη, αυτή καθ'αυτή.

Ούτε αυτό δεν είναι παράλογο, αν το μπορέσεις και το δεις λίγο πιο ήρεμα. Έτσι είναι αυτό  το σύστημα. Απάνθρωπο. Παντού. Και αυτός ο "κόσμος" υπάρχει για να "εκραγεί" γιε μου.

Η γέννηση ενός νέου κόσμου έχει ήδη ξεκινήσει την αναπότρεπτη πορεία της και κανένας δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους έκτρωση. Ίσως μόνο μπορεί να την "δηλητηριάσει" με τις αξίες της μισαλλοδοξίας, της βίας, της διάκρισης, της εκδίκησης.

Εμείς θα ενώσουμε τις φωνές μας με την πλειοψηφία που ζητάει να μείνουμε μακρυά από τα παραπάνω και να δημιουργήσουμε, με "όπλο" μας την ενεργή μη βία, την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα, τη σύγκλιση, τον αλληλοσεβασμό και τον ανθρωπισμό.

Αν από κάτι έχει γεμίσει η ψυχή και η ζωή του κόσμου, αυτό είναι η βία.

Άρα ξέρει πως αυτό είναι ένα πρόβλημα και όχι η λύση. Και αν κάποιοι μηχανικά προστάζουν την άμεση ανάγκη για βία στη βία της εξουσίας, θα απαντήσουμε πως είναι άλλο να είσαι διατεθειμένος να πεθάνεις για τις ιδέες σου, και άλλο να σκοτώσεις...

Άφησα για το τέλος όσους λένε ό,τι για όλα φταίει πως δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα...

Προφανώς ξεχνάνε, ακόμα και την σημερινή "μαύρη" επέτειο της Χιροσίμα οι υποκριτές, πως συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τον Θάνατο (πυρηνικά και συμβατά οπλοστάσια) χωρίς δισταγμό.

Επ! Να μια καλή ιδέα ίσως: να μεταφέρουν χρήματα από τους εξοπλισμούς στην Υγεία, την Εκπαίδευση και την Ποιότητα ζωής!!! Πόσα πτυχία και διεθνείς καριέρες αξίζει άραγε αυτή η απλή (και κοινή με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους) ιδέα; Ουάου!!!

imagine...
Λίγες ημέρες με περισσότερο χρόνο για τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας θα είναι οι επόμενες. Και θα τις χαρούμε όσο δεν παίρνει. Απλά γιατί στην καρδιά μας, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από όσο στον χωροχρόνο τους. Γιατί όσα και να απαξιώσουν, δεν μπορούν να απαξιώσουν τις καρδιές μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

networked bloggers

Αναγνώστες