Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βιβλική Ημέρα!

Βιβλίο... Πάντα ενδιαφέρον αυτό που δεν "πρέπει" να διαβάσεις!

Κοινό σε όλους μας, δεν θα το αποφύγεις ούτε και εσύ, όταν θα έρθει η ώρα να "θυσιάσεις" λίγο παιχνίδι για ένα βιβλίο...

Ξέρεις, η ανάγνωση, και η γραφή που προηγείται φυσικά, είναι από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ανθρωπότητας, ένα τεράστιο βήμα για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης, ενός από τα 3 χαρακτηριστικά που μας διαχωρίζουν από το ζωϊκό βασίλειο...

Δεν ήταν εύκολο, ούτε όταν η γραφή γινόταν σε πλάκες ωμού πηλού, ούτε τώρα με τα υπερσύγχρονα πιεστήρια. Χρειαζόταν ώρες για να χαραχθούν οι πλάκες και αργότερα, να γραφούν τα φύλλα πάπυρου, να συρραφούν, να ξηρανθούν και προσεκτικά να φυλαχθούν σε ειδικούς χώρους ώστε η γνώση και η εμπειρία να μεταδοθούν χωρίς όρια.

Βιβλίο, σύμβολο ελπίδας για όλους. Αλλά και εύκολο θύμα μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, με στόχο την εξάλλειψη από την συλλογική μνήμη κάποιων ιδεών ή ανθρώπων.

Επίσης και εξαιρετικό εργαλείο εκπαίδευσης. Ή προπαγάνδας...


Προφανώς λοιπόν, είναι ένα από τα σημαντικότερα "εργαλεία" στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας. Και πάντα θα έχουμε το δίλημμα μέσα μας, αν θέλουμε να γράψουμε ή να κάψουμε ένα... Και τα δύο, απαιτούν  να είμαστε προσεκτικοί μιας και η πράξη μας θα αγγίξει άγνωστο αριθμό ανθρώπων και σε άγνωστο χρόνο... Είτε για να ανοίξει το δρόμο των πιθανοτήτων, είτε για να τον κλείσει.

Εσένα τί σου αρέσει περισσότερο? Να μια καλή ερώτηση που αξίζει για ένα Βιβλίο...

(ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους πριν από εμάς, που επέλεξαν τη γραφή και όχι την καταστροφή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

networked bloggers

Αναγνώστες